Een penetratietest of pentest (binnendringingstest) is een toets van een of meer computersystemen op kwetsbaarheden, waarbij deze kwetsbaarheden ook werkelijk gebruikt worden om in deze systemen in te breken. Een penetratietest vindt normaal gesproken om rechtmatige redenen plaats, met toestemming van de eigenaars van de systemen die getest worden, met als doel de systemen juist beter te beveiligen. (Bron: Wikipedia)

Waarom?

Er zijn veel digitale bedreigingen voor uw computernetwerk die kunnen leiden tot datalekken (bedrijfs- of persoonsgegevens), verlies of beschadiging van gegevens of zelfs tot het stilvallen van belangrijke bedrijfsprocessen.

Hoe?

Via e-mail, het draadloze netwerk, USB-sticks of door aanvallen vanaf internet kan er op uw netwerk ingebroken worden (al dan niet doelgericht). Wellicht heeft u de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen maar door fouten in de configuratie of het over het hoofd zien van andere gaten, kunt u toch risico lopen.

Wat?

IP-onderzoeker onderzoekt door middel van zogenaamde penetratietesten uw beveiliging en rapporteert potentiële problemen.

Internet

Een deel van de bedreigingen komt vanaf het internet. Wij kunnen op afstand de koppeling van uw netwerk en systemen met het internet testen op zwakke plekken. De omvang van een dergelijk onderzoek stellen we in overleg vast.

Lan

Beveiliging van het interne netwerk (LAN, Local Area Network) wordt vaak onderschat. Welke maatregelen heeft u getroffen om te voorkomen dat bijvoorbeeld een monteur zijn (mogelijk met virussen besmette) laptop op het netwerk aansluit?

Wifi

Een andere kwetsbare factor is het draadloze netwerk (de Wifi of het WLAN). Met speciale apparatuur kunnen wij ook dit deel van uw netwerk controleren.

Toegangscontrolesystemen

Bent u benieuwd naar de veiligheid van uw (digitale) toegangscontrolesysteem?

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Lees verder