Het internet is een belangrijke bron van informatie. De enorme omvang maakt het echter lastig om de juiste (betrouwbare) gegevens te vinden. Wij hebben de beschikking over een groot aantal tools en de benodigde kennis om op een efficiënte manier veel nuttige informatie naar boven te halen.

Buiten veel voordelen heeft internet helaas ook nadelen. Zo biedt het kwaadwillenden de mogelijkheden om anoniem en op afstand hun slag te slaan. 'Ieder contact laat sporen na' is een uitspraak die de basis vormt van de forensische wetenschap. Voor digitaal contact is dat niet anders en wij kunnen deze sporen voor u verzamelen en vastleggen. 

Wij kunnen, onder andere, de onderstaande onderzoeken uitvoeren.

Pre-employment onderzoek

Een pre-employment of moraliteitsonderzoek is een onderzoek naar de achtergrond van een sollicitant om te bepalen of de sollicitant geschikt is voor de vacature. Uitgangspunt bij dit onderzoek zijn de gegevens van het curriculum vitae. Het onderzoek wordt deels via internet uitgevoerd.

Opsporing van personen

Personen kunnen vrijwillig of gedwongen verdwijnen. In beide gevallen blijven familie en vrienden met grote zorgen achter. Op internet en digitale media (van de betreffende persoon of naasten) zijn vaak allerlei sporen te vinden die informatie over betrokkenen, verblijfplaatsen en motieven kunnen onthullen.

Onderzoek naar identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude wordt de identiteit van iemand gestolen (identiteitsdiefstal) en misbruikt voor oneigenlijke toegang tot systemen, oplichting en misleiding. Een onderzoek naar identiteitsfraude is er op gericht om de werkelijke identiteit van de betreffende persoon te achterhalen.

Onderzoek naar computervredebreuk

Als iemand uw computer hackt dan is er sprake van computervredebreuk. U wilt dan natuurlijk weten wat er gebeurd is en waarom. Mogelijk wilt u bewijsmateriaal verzamelen voor een aangifte of uw verzekering. Wij kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren.

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Lees verder