Digitale media zoals telefoons, computers, navigatiesystemen, camera's, harde schijven, usb-sticks en geheugenkaarten slaan informatie op. Deze informatie kan een belangrijke rol spelen in een onderzoek. Hiervoor moet de informatie echter wel op de juiste manier behandeld worden zodat deze niet verloren gaat of de integriteit ervan niet wordt aangetast. Hiervoor hebben wij speciale (forensische) apparatuur en software.

Telefoons en computers

Informatie op telefoons en computers speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij het oplossen van allerlei vraagstukken. Buiten de zichtbare informatie is er vaak nog allerlei onzichtbare informatie te achterhalen zoals GPS locaties, transacties en (internet) zoekopdrachten.

Wanneer niet-deskundigen op telefoons en computers gaan zoeken, beschadigen ze mogelijk waardevolle gegevens met alle gevolgen van dien.

Navigatiesystemen en camera's

Naast telefoons en computers zijn er nog allerlei andere apparaten die interessante informatie bewaren. Bekende voorbeelden zijn navigatiesystemen en camera's.

Harde schijven, usb-sticks, geheugenkaarten

Wij kunnen ook onderzoek doen op losse harde schijven, usb-sticks en geheugenkaarten.

Soorten onderzoeken

Digitale media kunnen in allerlei soorten onderzoeken een rol spelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Opsporing van personen

Personen kunnen vrijwillig of gedwongen verdwijnen. In beide gevallen blijven familie en vrienden met grote zorgen achter. Op internet en digitale media (van de betreffende persoon of naasten) zijn vaak allerlei sporen te vinden die informatie over betrokkenen, verblijfplaatsen en motieven kunnen onthullen.

Onderzoek naar computervredebreuk

Als iemand uw computer hackt dan is er sprake van computervredebreuk. U wilt dan natuurlijk weten wat er gebeurd is en waarom. Mogelijk wilt u bewijsmateriaal verzamelen voor een aangifte of uw verzekering. Wij kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren.

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Lees verder