Ons werk: Onderzoek naar gaten in uw computer- en netwerkbeveiliging, speurwerk op internet en het verzamelen van digitaal bewijsmateriaal (bijvoorbeeld met betrekking tot misstanden en incidenten).

Een impressie van de onderzoeken die wij voor u kunnen uitvoeren:

Internet onderzoek

Het internet is een belangrijke bron van informatie. De enorme omvang maakt het echter lastig om de juiste (betrouwbare) gegevens te vinden. Wij hebben de beschikking over een groot aantal tools en de benodigde kennis om op een efficiënte manier veel nuttige informatie naar boven te halen.

Buiten veel voordelen heeft internet helaas ook nadelen. Zo biedt het kwaadwillenden de mogelijkheden om anoniem en op afstand hun slag te slaan. 'Ieder contact laat sporen na' is een uitspraak die de basis vormt van de forensische wetenschap. Voor digitaal contact is dat niet anders en wij kunnen deze sporen voor u verzamelen en vastleggen. 

Lees verder

E-mail onderzoek

E-mail is erg handig maar werd ooit bedacht in een tijd dat (digitale) beveiliging nog geen rol speelde. Het is dan ook erg eenvoudig om je via e-mail als iemand anders voor te doen en anonieme of phishing berichten te versturen. Soms zijn er toch mogelijkheden om te achterhalen waar deze berichten vandaan komen.

Lees verder

Onderzoek op digitale media

Digitale media zoals telefoons, computers, navigatiesystemen, camera's, harde schijven, usb-sticks en geheugenkaarten slaan informatie op. Deze informatie kan een belangrijke rol spelen als bewijsmateriaal. Hiervoor moet de informatie echter wel op de juiste manier behandeld worden zodat de integriteit niet aangetast wordt. Hiervoor hebben wij speciale apparatuur en software.

Lees verder

Penetratietest

Een penetratietest is een manier om de beveiliging van een computer of computernetwerk (via internet, lan of wifi) te testen. Hiermee kunnen veiligheidsrisico's worden aangetoond. Ook toegangscontrolesystemen kunnen aan een pentest worden onderworpen.

Lees verder

(Digitale) bedrijfsrecherche

Bedrijven lopen steeds vaker tegen misstanden aan waarbij gebruik wordt gemaakt van computers of andere digitale media. Onderzoek naar deze misstanden vereist veel kennis die doorgaans niet intern beschikbaar is. Door onze ruime ervaring op het gebied van computers en netwerken kunnen wij digitaal bewijsmateriaal opsporen en vastleggen.

Lees verder

 

IP-onderzoeker: computerspecialist, internet detective, digitaal rechercheur, particulier onderzoeker, ethical hacker